Nieuws

Ondertussen | De mooiste 3D-vlinder van oude troep

Delen

Ondertussen | De mooiste 3D-vlinder van oude troep

LEEUWARDEN - Wie maakt de mooiste (nacht)vlinder van oud en recycled materiaal? Stichting Feel the Night, uitgeverij Wijdemeer en It Fryske Gea zijn benieuwd en hebben een wedstrijd uitgeschreven. De winnaar wordt tijdens Earth Hour, op zaterdag 19 maart in Earnewâld, bekendgemaakt.

Creatieve knutselaars moeten met een paar dingen rekening houden. De vlinder moet driedimensionaal worden en niet groter zijn dan 30x30x30 centimeter. De wedstrijd is speciaal bedacht voor de presentatie van de Fryske natoergids Nachtflinters van Sake P. Roodbergen.

De vijf mooiste inzendingen worden op 19 maart bekendgemaakt. Wie wel wat inspiratie kan gebruiken kan een kijkje nemen op de website van Machiel Braaksma. Deze kunstenaar vervaardigt de mooiste dingen uit oude spullen.

De vlinders kunnen ingeleverd worden bij bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen aan de Koaidyk 8 in Earnewâld. Dat kan nog tot en met zondag 6 maart, dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur. Meer informatie staat ook op de website www.feelthenight.eu.

De foto is gemaakt door Paul Kreijger.