Nieuws

Ondertussen | Culturele Hoofdstad via Stadskantoor naar Google Maps

Ondertussen | Culturele Hoofdstad via Stadskantoor naar Google Maps

Donderdag werd het doek over het dak gespannen (Foto's gemeente Leeuwarden).

Delen

Ondertussen | Culturele Hoofdstad via Stadskantoor naar Google Maps

LEEUWARDEN - Voorlopig is-ie alleen nog door het personeel van het Leeuwarder Stadskantoor te bekijken: het spandoek met het logo van Leeuwarden-Fryslân 2018 dat over het dak van het tijdelijke kantoor in de binnentuin is gespannen.

,,Maar binnenkort kan de hele wereld het logo bewonderen", zegt Jocco Eijssen, namens de gemeente Leeuwarden. ,,We hopen namelijk dat Google binnenkort nieuwe luchtfoto's maakt voor google.maps. Dan is Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa niet meer te missen."

Het logo van Culturele Hoofdstad blijft in elk geval drie jaar zichtbaar: zolang duurt naar verwachting de verbouwing binnen het Stadskantoor waar flexibele werkplekken worden gecreëerd.

Toen de witte kantoorunits, zogenoemde portacabins, op de binnenplaats verschenen, bleken dat met name de medewerkers van de bovenste verdiepingen in het Stadskantoor last hadden van de reflectie van het witte dak.

Als tijdelijke oplossing is toen gekozen voor zwart plastic. Eijssen: ,,In overleg met de architect en de stichting Leeuwarden-Fryslân 2018 is vervolgens het spandoek met het logo van Culturele Hoofdstad gedrukt." Het spandoek bedekt het volledige dak en is ongeveer '18 bij 12' meter groot.