Nieuws

Ondertussen... | Cliënten Talant helpen mee bij Bevrijdingsontbijt De Harmonie

Delen

Ondertussen... | Cliënten Talant helpen mee bij Bevrijdingsontbijt De Harmonie

LEEUWARDEN - Ongeveer vierhonderd ouderen hebben op Bevrijdingsdag samen ontbeten in De Harmonie. Bijzonder was dat cliënten van Talant meehielpen in de bediening. Hun deelname aan het Bevrijdingsontbijt (van Befrijdingsfestival Fryslân) was het resultaat van verschillende gesprekken tussen Talant en Leeuwarden-Fryslân 2018.

,,Met zichtbaar veel plezier hebben zij eraan bijgedragen er een mooie ochtend van te maken", aldus Corrie van Hilten van Talant. Van Hilten is projectleider en bedenker van het plan om samen te werken met de organisatie van Culturele Hoofdstad van Europa.

Meedoen

,,Talant en Leeuwarden-Fryslân 2018 zoeken elkaar op omdat zij deelname van mensen met een beperking aan Culturele Hoofdstad als gezamenlijk doel nastreven", zegt Van Hilten. Wybren Jorritsma van Leeuwarden-Fryslân 2018: ,,Het draait tijdens en in aanloop naar 2018 niet alleen om de culturele evenementen. Wat we vooral belangrijk vinden is dat iedereen kan meedoen.” Meedoen kan dus op verschillende manieren: als bezoeker, als vrijwilliger of als artiest.

Intentieverklaring

De samenwerking tussen Talant en Leeuwarden-Fryslân 2018 wordt op 29 mei officieel bekrachtigd met het ondertekenen van een intentieverklaring. Het klassieke muziekfestival City Proms is de pilot van de samenwerking. Cliënten van Talant worden in eerste instantie enthousiast gemaakt om City Proms te bezoeken. Ze zijn hierbij vaak afhankelijk van hun begeleider of netwerk. Vervolgens wordt bepaald of ze kunnen helpen en wellicht ligt zelfs een optreden als artiest in het verschiet. City Proms is op 26, 27 en 28 juni in de binnenstad van Leeuwarden.

Tekst: Hilde Koopmans.

De foto is gemaakt door Lucas Kemper.