Nieuws

Ondertussen | 120.000 reageerbuisjes kansrijk voor 25.000 euro

Delen

Ondertussen | 120.000 reageerbuisjes kansrijk voor 25.000 euro

LEEUWARDEN - Het project Het DNA van Leeuwarden maakt kans op een geldbedrag van 25.000 euro. Het project deed deze zomer mee aan de landelijke ideeënwedstrijd van het VSBfonds, dat zo haar 25-jarig bestaan wilde benadrukken. Er zijn twee projecten overgebleven en de winnaar wordt na een publieke (online)stemming gekozen.

Het DNA van Leeuwarden is een kunstwerk dat uit een transparant object bestaat waarin 120.000 reageerbuisjes (zie foto) worden geplaatst. Iedere inwoner van Leeuwarden heeft een eigen buisje en kan zichzelf terugvinden in het kunstwerk. In aanloop naar en tijdens 2018 worden Leeuwarders uitgenodigd om hun bijdrage aan Het DNA van Leeuwarden te leveren. Zodat visueel een verzameling individuen uitgroeit tot één mienskip, namelijk mensen die met elkaar verbonden zijn.

Het kunstwerk van Hein de Graaf en Joop Zwart komt in het hart van de stad - in het Stadskantoor - en moet de saamhorigheid van de Leeuwarders laten zien.

De kernboodschap van het VSBfonds is dat ,,iedereen meedoet". Projectleider van 'Het DNA' is Marijke Tiemersma: ,,En die visie wordt door ons uiteraard gedeeld. Want iedereen die van Leeuwarden houdt, doet er wat ons betreft aan mee. Jong, oud, dik of dun. Van Heechterp tot de Harlingerstraatweg."

Door aan het bijzondere kunstwerk samen te werken wordt volgens Tiemersma het onderlinge begrip versterkt. ,,We gaan elkaar beter leren kennen en begrijpen. Ook voelen we ons meer met elkaar verbonden. En tegelijkertijd maken wij onze wereld een beetje mooier. Leuk hè, dat dit in Leeuwarden kan."

Stemmen kan door hier te klikken.