Nieuws

Nieuwe banieren Leeuwarden vergroten zichtbaarheid LF2018

Delen

Nieuwe banieren Leeuwarden vergroten zichtbaarheid LF2018

LEEUWARDEN - Op negen locaties in Leeuwarden verschijnen deze week de nieuwe welkomstbanieren van Leeuwarden-Fryslân 2018. Aan de Harlingersingel werden donderdagmiddag de eerste vlaggen gehesen. De Leeuwarder wethouder Sjoerd Feitsma en gedeputeerde Sietske Poepjes gaven daarmee het startsein voor de periode waarin het binnen Leeuwarden en de provincie Fryslân steeds meer zichtbaar wordt dat Leeuwarden en Fryslân in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa zijn.

De eerste banieren werden geplaatst in het bijzijn van Pieter Douma en Klaas Jan Hutten, beiden respectievelijk van het LOF en ING, de hoofdsponsors van LF2018.

Begin 2017 worden ook masten geplaatst langs de toegangswegen van de Friese hoofdstad en vervolgens op verschillende locaties in de rest van de provincie. In deze periode hangen in Leeuwarden banieren met het beeldmerk van Leeuwarden-Fryslân 2018. Rond de start van het toeristisch seizoen 2017 worden deze vervangen door welkomstbanieren.

De masten in en rondom Leeuwarden zijn geplaatst in samenwerking met LF2018. Ook na 2018 worden deze masten blijvend ingezet. De gemeente Leeuwarden gebruikt ze dan voor stadsmarketingactiviteiten.

De banieren staan langs de Oostergoweg, Vlietsterbrug, Groningerstraatweg, Groeneweg, Heliconweg, Kanaalweg, Drachtsterweg, Overijsselselaan