Nieuws

Meedoen | Feestelijke intentieverklaring Talant en Leeuwarden-Fryslân 2018

Slagwerkgroep zorgde vrijdag voor het feestelijke tintje (Foto Ruben van Vliet).

Meedoen | Feestelijke intentieverklaring Talant en Leeuwarden-Fryslân 2018

Iedereen mocht een handtekening plaatsen. Rechts Oeds Westerhof.

Delen

Meedoen | Feestelijke intentieverklaring Talant en Leeuwarden-Fryslân 2018

DRACHTEN - De samenwerking tussen Talant en Leeuwarden-Fryslân 2018 is vrijdag op bijzondere wijze bezegeld. In Drachten gaf slagwerkgroep Syncoop, samengesteld uit enkele cliënten van Talant, een optreden ten beste. Daarna ondertekenden Auke Jelle Kingma (Talant) en Oeds Westerhof (Leeuwarden-Fryslân 2018) de intentieverklaring.

Na de plechtigheid zetten ook de aanwezige mensen van Talant hun krabbel op het grote whiteboard. 'Wij Werken Samen', stond daar met grote letters op. De ondertekening vond plaats in kwekerij Passiflora die ook als dagbestedingslocatie van Talant dient.

Syncoop op CityProms

Beide organisaties streven er naar om de samenwerking met mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en ze te betrekken bij de evenementen van Leeuwarden-Fryslân 2018.

,,Hierdoor ontstaan mooie kansen voor onze cliënten”, aldus directeur Auke Jelle Kingma van Talant. ,,Zo zijn vanmiddag al verkennende afspraken met Syncoop gemaakt voor een optreden tijdens CityProms.”

CityProms Leeuwarden
Tijdens CityProms krijgt de samenwerking voor het eerst officieel vorm. Dit festival wordt gezien als pilot. Cliënten kunnen op verschillende manieren meedoen: als bezoeker, als vrijwilliger en als artiest. CityProms is een meerdaags klassiek muziekfestival dat op 26, 27 en 28 juni a.s. gehouden wordt op diverse locaties in de binnenstad van Leeuwarden.