Nieuws

Meedoen | Al bijna vijftig aanmeldingen voor rol Eelkje

Delen

Meedoen | Al bijna vijftig aanmeldingen voor rol Eelkje

LEEUWARDEN - De zoektocht naar Eelkje heeft voorlopig al bijna vijftig aanmeldingen opgeleverd. De film De Smeerlappen, naar het boek De Smearlappen van Anne Wadman, deed op 8 mei een oproep onder Fries sprekende meisjes tussen de 18 en 24 jaar. ,,Er komen veel mooie meisjes uit Friesland", zegt Floor Krooi namens producent Movie Scenes.

De rol van de vader van Eelkje wordt vertolkt door Derek de Lint (zie foto). Hij en regisseur Ingo Haeb zijn aanwezig bij de casting, op 16 juni in Leeuwarden.

,,Er is tot nu toe sprake van een mooi en gevarieerd aanbod", zegt Floor Krooi. ,,Van een theaterdocente in opleiding tot een in Maastricht woonachtig Fries meisje dat aan de toneelschool studeert. Het zijn vaak mooie meisjes, al zijn we natuurlijk niet op zoek naar de nieuwe Doutzen."

Volgens Krooi is het enthousiasme in elk geval erg groot: ,,Er zat zelfs een man van 58 jaar tussen de aanmeldingen. Nee, de rol van Eelkje zal hij niet krijgen..."

Aanmelden kan nog tot zondag 24 mei. CV, foto's en een motivatie kunnen gemaild worden naar floor@burofloor.nl. Uit alle inschrijvingen wordt een selectie gemaakt. De makers willen de Nederlands-Duitse productie in 2018 uitbrengen, als onderdeel van Culturele Hoofdstad van Europa.

De foto is gemaakt door Jerome de Lint.