Nieuws

Leeuwarden-Fryslân 2018 krijgt steun van vrijwilligerswerk Wellzo

Delen

Leeuwarden-Fryslân 2018 krijgt steun van vrijwilligerswerk Wellzo

LEEUWARDEN - Zelfredzaamheid is geweldig, maar voor wie dat nodig heeft, biedt Wellzo steun. Dat was in het kort de gedachte die jongerenwerker Kuo Weh Ho donderdagmiddag in het vernieuwde onderkomen van Wellzo rapte. De welzijnsorganisatie had sinds eind april een nieuwe naam en die werd donderdag, inclusief een logo, in het kantoor aan het Zuidvliet gepresenteerd.

Wellzo helpt vrijwilligers en jongeren bij het zoeken naar werk. Tijdens de feestelijke bijeenkomst van donderdag ondertekenden Oeds Westerhof namens Leeuwarden-Fryslân 2018 en directeur Ernst Janssen van Wellzo een intentieverklaring.

Op weg naar 2018 gaat Wellzo de organisatie van culturele hoofdstad onder andere helpen bij het faciliteren van vrijwilligers. ,,De ervaring die Wellzo op het gebied van vrijwilligerswerk heeft, is zeer waardevol. Het is fantastisch dat zij ons op deze wijze facilitair steunen."

Tijdens CityProms, een van de projecten van Leeuwarden-Fryslân 2016, worden voor het eerst vrijwilligers van Wellzo ingezet.

Wethouder Andries Ekhart kreeg uit handen van Ernst Janssen symbolisch de nieuwe beleidskoers uitgereikt.

De foto is gemaakt door Simon van der Woude.