Nieuws

Landelijke televisie haakt aan: Omroep MAX lid van Club 2018

Landelijke televisie haakt aan: Omroep MAX lid van Club 2018

,,Het Leeuwarder skûtsje, waar ik op zat, sloeg bijna om. Ik zal eerlijk zijn: toen kneep ik hem wel even."

Delen

Landelijke televisie haakt aan: Omroep MAX lid van Club 2018

HILVERSUM - Steeds meer Friese ondernemers worden lid van club 2018. Maar nu begint de club ook buiten Friesland op te vallen. Zo is Omroep Max vandaag lid geworden. Directeur Jan Slagter is ongelooflijk enthousiast over 2018 en de ondernemersclub van de Culturele Hoofdstad.

Jan Slagter: ,,Iedereen kijkt nu naar Friesland en hoe men invulling gaat geven aan de prestigieuze titel van culturele hoofdstad van Europa. En dat namens heel Nederland. Wij willen hier als landelijke omroep gewoon bij zijn. Dus logisch dat we lid worden van Club 2018".

Wat heeft u met Friesland?
,,Ik heb Friese roots. Mijn opa is nog veldwachter geweest in Friesland. Dus ik voel mij echt verbonden met 2018 via mijn eigen familie geschiedenis".

Skûtsjesilen?
,,Nou, ik heb mee gedaan aan de Friso Bokaal. Het waaide keihard en de wedstrijd werd afgelast. Maar we gingen toch het Sneekermeer op. Het Leeuwarder skûtsje, waar ik op zat, sloeg bijna om. Ik zal eerlijk zijn: toen kneep ik hem wel even. Ik kan namelijk niet goed zwemmen..."

Maar u bent voor omroep Max zelfs naar onze soldaten in Afghanistan geweest?
,,Ja dat klopt. wij hebben daar een aantal programma's gemaakt. Maar als ik eerlijk moet kiezen, dan ga ik toch liever mee op voetpatrouille in oorlogsgebied dan op een skûtsje dat bijna omslaat, haha."

Gaat u ook programma' s maken rond 2018?
,,Ja dat is zeker de bedoeling. Als je lid wordt van Club 2018 moet je ook kijken wat je kunt bijdragen en wat je er zelf uit kunt halen. Dat geldt voor alle ondernemers."

Kunt u een voorbeeld geven?
,,Nou een live middag programma Tijd voor Max uit het centrum van Leeuwarden, een uitzending van de Friese paardenshow die er misschien komt, iets met fanfare muziek en iets met zangkoren. Echt Friese cultuur die interessant is voor iedereen en zeker voor de kijkers van Omroep Max."

Komt er ook een speciale aanbieding van omroep Max voor clubleden?
,,Jazeker. Ze mogen zometeen exclusief onze programma's bij wonen. En nu al hebben we een leuk voorstel bedacht: alle clubleden een jaarabonnement op onze Max programmagids voor maar 20,18 euro!"

Tenslotte wat wilt u nog kwijt aan uw mede clubleden?
,,Ik ben er trots op om met onze omroep mee te doen aan dit grote landelijke evenement. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen aansluiten. Dat zou geweldig zijn!"