Nieuws

Kinderen maken kookboek van schatten uit de natuur

Delen

Kinderen maken kookboek van schatten uit de natuur

HÚNS - Farm of The World, een van de projecten uit het bidbook, is deze week van start gegaan met een bijzondere workshop: kinderen trokken de natuur in, verzamelden ingrediënten en kookten een zelfbedacht gerecht.

De workshops worden in de komende zeven jaar een vast onderdeel van Farm of the World, een kunstproject waarin naast kinderen verder kunstenaars, architecten, ontwerpers en koks een rol vervullen. Hun doel: laat zien dat het platteland veel te bieden heeft. Ze werken samen met dorpsbewoners én stedelingen en tonen met expo's en evenementen tussentijdse resultaten.

De workshops in de natuur, Treasures of Nature getiteld, zijn mogelijk gemaakt door een gift van Triodos Foundation. Dat fonds steunt organisaties die 'positief bijdragen aan natuur en milieu'.

Van alle recepten van de kinderen wordt een kookboek gemaakt. Dat boek wordt eind dit jaar gepresenteerd.

Enorme tong

De expositie Het Smaakparadijs (in het kader van Hoofdstad van de Smaak), die voor de gelegenheid samenwerkt met Farm of the World, begint aanstaande vrijdag en is dan nog tot en met 1 maart in het Natuurmuseum te zien.

In het atrium wordt een enorme tong uitgerold en kinderen komen er meer te weten over de smaken zoet, bitter, zuur en zout. Er is een 'donkere kamer' waar 'spannend eten' geproefd wordt en kinderen wagen zich aan oude en nieuwe smaken. Onder andere insecten.

De expo opent donderdag met een demonstratie van Claudia Busson. Zij maakt eetbare boeketten.

Voor in de agenda

Wie meer over Treasures of Nature wil weten is zondag 22 februari van harte welkom in het Natuurmuseum Fryslân. Dan is, tijdens Het Smaakparadijs, een workshop Alchemie van het Alledaagse. De workshops zijn twee keer: van 11.30 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur.

Nog meer Farm of the World

Kunstenares Claudy Jongstra, internationaal zeer gewaardeerd vanwege haar textielontwerpen (o.a. Lincoln Center in New York en het Fries Museum in Leeuwarden) vertelt op woensdag 18 februari bij Radio 5 over Farm of the World en Treasure of Nature. Dat doet ze vanaf middernacht tijdens het programma Nachtgast.