Nieuws

Japanse touroperators verkennen Leeuwarden en Friesland

Delen

Japanse touroperators verkennen Leeuwarden en Friesland

LEEUWARDEN - Donderdag 21 juli en vrijdag 22 juli bracht een groep van vijf Japanse touroperators samen met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen een bezoek aan Leeuwarden en Friesland. Het doel van hun bezoek is te beoordelen of Leeuwarden/Friesland als bestemming potentie heeft om opgenomen te worden in de reisprogramma’s voor Japanse toeristen.

De touroperators, met vestigingen in Tokyo en Amsterdam, zijn op zoek naar nieuwe bestemmingen in Europa, die aansprekend zijn voor hun doelgroep: de Japanse toerist. Ze zijn met name geïnteresseerd in het authentieke Nederland en in de Nederlandse cultuur.

De titel ‘European Capital of Culture’ is aanleiding voor het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) om de bestemming Leeuwarden en Friesland bij buitenlandse touroperators onder de aandacht te brengen. Naast het historische karakter van Leeuwarden, hebben de internationale beroemdheden die in Leeuwarden geboren zijn aantrekkingskracht op de Japanners. “Leeuwarden als geboorteplaats van M.C. Esscher, Mata Hari en de echtgenote van Rembrandt, Saskia van Uylenburg, zijn interessante thema’s voor de Japanse reisindustrie”, aldus Junko Lida, delegatieleider en manager bij NBTC Tokyo.

Het werkbezoek van de Japanse touroperators bestond uit een praamvaart door de grachten van Leeuwarden, een rondwandeling onder leiding van een gids van Historisch Leeuwarden. Vrijdag vervolgden zij hun tour naar Hindeloopen en Giethoorn.