Nieuws

​ISPA zomercongres in juni 2018 naar Friesland

Beeld van de IIsfoarstin van Tryater (Foto Saris & den Engelsman).

Delen

​ISPA zomercongres in juni 2018 naar Friesland

LEEUWARDEN - Het internationale zomercongres van de International Society for the Performing Arts (ISPA) komt in juni 2018 naar Friesland. Meer dan vierhonderd leiders uit de podiumkunsten van over de hele wereld verblijven vijf dagen lang in de provincie om onder meer Oerol, Tryater, het Oranjewoudfestival, De Harmonie en Neushoorn te ontdekken tijdens hun 102de zomercongres.

Het is na Amsterdam in 1988 nog maar de tweede keer in het zeventigjarige bestaan van ISPA dat deze conferentie in Nederland wordt gehouden. De komst van deze delegatie van internationale producers, impresario’s en schouwburgdirecteuren uit 56 verschillende landen is ook voor jonge Nederlandse makers een geweldige kans. Zij krijgen de mogelijkheid om door middel van ‘pitch sessions’ hun werk te tonen aan de bezoekers.

ISPA’s directeur, David Baile, is bijzonder enthousiast over de primeur om als ISPA samen te werken met een Europese Culturele Hoofdstad: ,,ISPA has had the pleasure of holding congresses in many European capitals over the years, but never before have we had the honor of collaborating with a European Cultural Capital. We are excited about introducing our membership of 500 arts leaders from 56 countries around the world to Leeuwarden and Friesland.

De beslissing om naar Friesland te komen werd door de leden van de ISPA dan ook met enthousiast applaus ontvangen tijdens de Annual General Meeting in New York eerder dit jaar. Na het binnenhalen van het internationale WTC-congres is ook deze internationale conferentie weer een prachtige opsteker voor onze provincie in 2018.