Nieuws

Iedere Fries een basisinkomen: experiment of werkelijkheid

Delen

Iedere Fries een basisinkomen: experiment of werkelijkheid

LEEUWARDEN – Is in de nabije toekomst iedere Fries verzekerd van een vast minimum inkomen? Die vraag staat centraal tijdens het Gesprek Basisinkomen, op vrijdag 6 maart in wijkcentrum MFC Het Mozaïek in Leeuwarden.

Marcel Canoy, econoom en columnist, presenteert dan zijn visie op de introductie van (een variant op) het basisinkomen in Leeuwarden, waardoor mensen niet langer ingeperkt worden door het huidige systeem van toeslagen en uitkeringen.

Hij legt uit hoe dit in praktijk kan worden gebracht en wat de effecten daarvan zullen zijn. Gespreksleidster Marijke Roskam geeft vervolgens verschillende genodigden het woord over de vraag wat een variant op het basisinkomen zou kunnen opleveren voor Leeuwarden.

Club van Leeuwarden

Het gesprek wordt gehouden door de Club van Leeuwarden dat als programmaonderdeel van Lab LWD deel uitmaakt van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa.

In Lab LWD wordt geëxperimenteerd met ideeën en oplossingen voor sociale, economische en ecologische problemen op basis van burgerparticipatie en van onderaf (bottom-up) denken. Als onderdeel daarvan worden gesprekken, onderzoeken en debatten georganiseerd.

De inloop is vanaf 16.30 uur, spreker Marcel Canoy begint om 17.00 uur. Het Mozaïek is gevestigd aan de Droppingstraat 14 in Leeuwarden.

Aanmelden kan op deze website via 'projecten' en dan naar Club van Leeuwarden (naar beneden scrollen). Hier klikken kan ook.