Nieuws

Hotel d'Botel in de war door Lady GiGi in 2018

Delen

Hotel d'Botel in de war door Lady GiGi in 2018

LEEUWARDEN - Het is 2018, Leeuwarden is in de ban van Culturele Hoofdstad van Europa. De paparazzi maken zich klaar voor een beroemde gast en staan verdekt opgesteld. Zoveel mogelijk uit het zicht, maar vlakbij het hotel; achter een rij geparkeerde auto's, in een aanpalend steegje en schuin naast het bushokje. Zal het Lady GiGi lukken om ongezien Hotel d'Botel binnen te komen? Zie hier, de ingrediënten voor de nieuwste familievoorstelling van Circus Saranti. De show is dit weekeinde te zien, in De Harmonie.

Het Leeuwarder jeugdcircus pakt uit. Met een verhaal dat zich volledig in en rond het in Leeuwarder gevestigde Hotel d'Botel situeert. Een etablissement dat ontwaakt in het Culturele-Hoofdstadjaar. Dus bruist de stad als nooit tevoren en zijn de reserveringen voor het viersterrenhotel talrijk...

Saranti, een begrip

Jeugdcircus Saranti is inmiddels al meer dan 55 jaar een begrip in Friesland. Saranti verzamelde in de loop der tijd lovende recensies, een goedgevulde prijzenkast en eervolle vermeldingen tijdens circusfestivals. Jeugdcircus Saranti komt regelmatig met een nieuwe show en schotelt het hooggeëerd publiek doorgaans voorstellingen van een hoog niveau voor. Hotel d'Botel biedt een afwisselend programma met moderne spectaculaire circusacts, een vleugje nostalgie en een flinke dosis humor. De acts variëren van een dubbele fiets met negen acrobaten tot jongleerkunsten, balanceren op de kleinste houten kogel ooit en slapstick. Het zijn circusvoorstellingen waar het plezier van afspat.

Hotel d'Botel

Onderstaande tekst is geschreven als introductie van de voorstelling en staat onder meer ook op de facebook-pagina van Saranti.

,,Leeuwarden bruist want de stad is samen met Fryslân dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa! Iepen mienskip is het hoofdthema, de projecten zijn verwezenlijkt door samen te werken. In alle steden en dorpen van Fryslân, maar ook met de rest van Nederland en Europa. Iepen mienskip dus. Laat uw verwonderen bij de vele mooie projecten die dit jaar plaats zullen vinden.

Hotel d’Botel is een prachtig hotel welke gelegen is in het hart van de historische en culturele stad Leeuwarden. Verblijf in ons karakteristieke 4-sterren hotel en laat u verwennen.
Tijdens ‘Culturele Hoofdstad van Europa’, heeft het hotel al veel reserveringen mogen boeken, mede door de prachtig ingerichte kamers en karakteristieke zalen.

Vandaag ontwaakt het hotel en maakt zich klaar voor de gasten die komen inchecken. Medewerkers zijn druk bezig met het schoonmaken van de kroonluchter en stofzuigen van de zalen, zelfs de hoogste plekken worden door schoonmaaksters op stelten onder handen genomen.

Eén van die gasten is Lady GiGi, er wordt veel paparazzi verwacht en dus zal het hotel moeten zorgen voor een goede begeleiding van deze wereldberoemde ster. Ze zal via de zijkant van het hotel de doeken beklimmen.

Zakenmannen die een congres bijwonen over jongleren met kleding. Tussendoor zijn de piccolo’s van het hotel druk in de weer met koffers in hun rhönrad trolley. Taxi’s rijden af en aan met acrobaten op het dak. In de grote zaal is een gala met rollende ballen en showgirls.

De keuken is druk met alle voorbereidingen, waar niet altijd alles goed gaat en de schoonmaaksters doen een limbo met de kapstok. De was wordt opgehangen op het loopkoord. En nog veel meer!

Kom en check in bij Hotel d’Botel, het verrassendste hotel van Friesland."

Klik hier voor tijden en kaartverkoop.