Nieuws

​Europese jury onder de indruk van progressie CH2018

Delen

​Europese jury onder de indruk van progressie CH2018

BRUSSEL – Een delegatie van Leeuwarden-Fryslân 2018 was vorige maand in Brussel voor een tussentijdse rapportage. Het was de eerste keer sinds het winnen van de titel in september 2013 dat de organisatie uit Friesland zich officieel tegenover de jury moest verantwoorden.

Een panel van Europese juryleden luisterde naar presentaties en gaf de Friese delegatie enkele adviezen mee. Die werden verzameld in een Monitoring en Advies Rapport dat via onderstaande link (in het Engels) is te lezen.

Uit de voorlopige rapportage blijkt dat Team2018 goed op weg is: ,,Het panel deelt de mening van CH2018 om vast te houden aan het principe om alleen geld uit te geven dat daadwerkelijk al voor de projecten beschikbaar is.”

De jury stond onder leiding van de Duitser Ulrich Fuchs die eerder een directiefunctie bekleedde in de organisatie van Linz (CH2009) en Marseille (2013). Namens het panel feliciteerde hij het Team2018 met de wijze waarop de voorbereiding tot nu toe verloopt: ,,De progressie is erg goed en we kijken uit naar een nieuw, succesvol jaar in aanloop naar European Capital of Culture in 2018.”

De volgende tussentijdse ontmoeting met Brussel staat medio 2017 gepland.

De conclusie van de jury werd deze week online gezet en is hier te bekijken.


De foto is gemaakt door Hans Jellema.