Nieuws

Een cultureel avondje over crowdfunding

Delen

Een cultureel avondje over crowdfunding

LEEUWARDEN - Keunstwurk houdt op donderdag 19 maart een avond over crowdfunding. Het programma is samengesteld door voordekunst, dé crowdfundingwebsite voor kunst- en cultuurprojecten in Nederland.

De avond is bedoeld voor mensen die een project in de kunst of cultuur willen doen en daarvoor (aanvullende) financiering nodig hebben. Keunstwurk wil met deze avond het culturele ondernemerschap in Fryslân stimuleren. Friese projecten op het gebied van kunst, cultuur, creatie en erfgoed presenteren zich op www.voordekunst.nl/fryslan om daarmee geld op te halen om hun project te financieren.

Tot nu toe zijn op deze manier acht projecten gerealiseerd. Daarbij werd een bedrag van 34.728 opgehaald, bij 483 donateurs: een gemiddelde van ruim 70 euro per donateur.

Tijdens de bijeenkomst worden de voorwaarden voor een geslaagde crowdfundingsactie uitgelegd. Het programma begint om 19.15 uur, de presentatie start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Daarna is gelegenheid om vragen te stellen.

Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers. Aanmelden moet voor 13 maart en kan via rozemarijn.Strubbe@keunstwurk.nl.

Keunstwurk is gevestigd aan de Wissesdwinger 1 (Foto www.keunstwurkl.nl).