Nieuws

Dromen, denken, durven en doen | Boomhuthotelkamer moet Fryslân veroveren

Delen

Dromen, denken, durven en doen | Boomhuthotelkamer moet Fryslân veroveren

LEEUWARDEN - Mochten alle hotels, campings en bed-and-breakfasts in 2018 zijn volgeboekt, dan bieden Oane Hoekstra (Leeuwarden) en Chiel Visser (Dokkum) de uitkomst. Zij ontwierpen met het oog speciaal gericht op Leeuwarden-Fryslân 2018 de boomhuthotelkamer. In drie varianten.

Een prototype van de boomhuthotelkamer werd vrijdag naar de hoek van de Zuidergrachtswal met Achter de Hoven gereden. Daar is hij op een kavel van Oane Hoekstra geplaatst. Hoekstra en Visser bedachten naast de hotelkamerpod ook de kampeerpod en de bergpod.

De houten hotelkamerpod is van alle gemakken voorzien. Chiel Visser: ,,Inclusief toilet en douche en de afwerking is uiteraard van hoog niveau. Zo beschikt deze pod bijvoorbeeld over roestvrij stalen kranen." Visser motiveert de uitvoering van het project als volgt: ,,Dit idee voelde meteen goed. En dan is het een kwestie van dromen, denken, durven en doen."

Drijvende hotelpods

Als het aan de beide ondernemers ligt, verrijzen de mobiele pods in 2018 op verschillende plaatsen in de provincie. In Leeuwarden hebben Visser en Hoekstra zeven locaties op het oog. Út van hûs yn Ljouwert (logeren in Leeuwarden) zou bijvoorbeeld prima kunnen in de Prinsentuin, het Rengerspark of op drijvende hotelpods bij de Blokhuispoort.

De pods zijn gebouwd door Technotrain Dokkum, het bedrijf van Chiel Visser. Studenten van Stenden Hogeschool zijn gevraagd om mee te denken en te helpen bij de uitvoer van het project. Vooralsnog zijn de reacties op de boomhotelhutkamer ,,louter enthousiast", vertelt Oane Hoekstra: ,,Mensen zijn gek op de vorm van de pod. Ze zien er fraai uit en het lijkt me geweldig om de kleinere variant, de campeerpod, in een groep van twintig of dertig bij elkaar te zetten. Dat her en der in de provincie popup-campings verschijnen."

De foto komt van Facebook.