Nieuws

Delen

Projectnieuws | Op weg naar een Europese Mienskip

LEEUWARDEN – Hoe houdt de ‘gewone mens’ zich staande in een wereld die constant verandert? Een wereld in crisis waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, de afstand tot Brussel almaar groter lijkt te worden en waarin De Burger zijn zaakjes liever zelf regelt.

Deze vraag staat donderdag 23 april centraal in het debat Towards a European Mienskip.

Het debat in de zaal van Podium Asteriks (De Blokhuispoort) is van 20.00 tot 22.00 uur.

Interessante sprekers

Towards a European Mienskip is een debat met interessante sprekers. Onder andere Europarlementariër Agnes Jongerius, hoogleraar cultuurpolitiek Pascal Gielen, en Christian Iaione, de oprichter van een Italiaanse denktank gaan in op de vraag hoe er meer evenwicht kan ontstaan tussen overheid, ondernemers en de mienskip.

Journalist Teun van de Keuken laat zijn licht er ook op schijnen in een kritische column. Succesvolle initiatiefnemers van energiecoöperaties uit Friesland, de Spaanse Peer to Peer movement, of Engage Liverpool die zich bezighoudt met de leefbaarheid van de stad doen uit de doeken hoe zij lokaal de samenwerking tussen bewoners, bestuurders en ondernemers tot stand hebben gebracht.

Vervolgens legt Silke Helfrich (zie video), oprichter van de Commons Strategies Group uit Duitsland, uit wat volgens haar de succesfactoren zijn voor een Europese participatiemaatschappij.

Het is het tweede debat dat door LabLwd, een van programmaonderdelen van Leeuwarden-Fryslân 2018, gehouden wordt. Het eerste ging over het basisinkomen en vond plaats in MFC Het Mozaïek in Leeuwarden.

Meer informatie staat hier (in het Engels) en op Facebook.

Aanmelden kan door hier te klikken.