Nieuws

​De Staat, Hilbrandt XL en Amsterdam Klezmer Band op UITfestival Leeuwarden

Delen

​De Staat, Hilbrandt XL en Amsterdam Klezmer Band op UITfestival Leeuwarden

LEEUWARDEN - Het culturele seizoen in Leeuwarden wordt zondag in de Prinsentuin en op het Oldehoofsterkerkhof geopend met het UITfestival. De line-up bestaat uit een aantal bekende namen. Zo treden, dankzij de samenwerking met Podium Asteriks en Neushoorn, De Staat, Hilbrandt XL, Roosbeef, Elske DeWall, Koffie en de Amsterdam Klezmer Band geprogrammeerd.

UITfestival

Het UITfestival wordt voor de zevende keer gehouden. Samen met Ondergronds trapt de Moanne het festival af met de zoektocht naar de Friese Charles Bukowski en Friesland Pop en Tromp Theater organiseren op de Stânfries een Sunday Session op locatie.

'Uitgebreid!' is het cross-over project van Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof, Friesland Pop en Slieker Film. Verder brengt Stadsschouwburg De Harmonie voorproefjes van het nieuwe theaterseizoen (zoals Yentl & de Boer, Noord Nederlands Orkest) gepresenteerd door Joep Onderdelinden en presenteert het Fries Straatfestival het internationale gezelschap Close Act. In de Oldehove is een tijdelijke club waar de mannen van Nokturné, een collectief van dj’s en andere creatievelingen, hun kunst laten horen en zien.

Verbonden locaties

Het UITfestival vindt plaats in de Prinsentuin en op het Oldehoofsterkerkhof. De keuze voor deze twee verbonden locaties zorgt voor een overzichtelijk stadsevenement waar de verschillende disciplines en bezoekers elkaar optimaal kunnen treffen.

Het UITfestival wordt georganiseerd door de culturele instellingen uit Leeuwarden, waarbij intensief wordt samengewerkt met Leeuwarden-Fryslân 2018.

Het volledige programma staat op website uitfestival.nl.