Nieuws

Volledige steun Club Diplomatique Fryslân voor Club2018

Delen

Volledige steun Club Diplomatique Fryslân voor Club2018

BEETSTERZWAAG - De leden van Club Diplomatique Fryslân (CDF) hebben zich woensdagavond officieel verbonden aan Club2018. Dat gebeurde op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, tijdens de jaarvergadering van CDF.

Met de uitgesproken volledige steun van CDF is Club2018, het netwerk van ondernemers binnen Leeuwarden-Fryslân 2018, zo'n vijftig leden rijker: op dit moment zijn er ruim 180, veelal Friese, bedrijven lid van Club2018.

De ondernemers binnen Club Diplomatique Fryslân vormen een club en geen commercieel netwerk: toetreding kan alleen op voordracht van het bestuur.

Voorzitter Anne Jan Zwart schrijft op de website van CDF: ,,Club Diplomatique Fryslân wil niet zomaar weer een extra netwerk zijn. We zijn een club en geen commercieel netwerk. Mensen worden niet lid voor hun direct persoonlijk belang, maar om samen vorm te geven aan de Friese toekomst. Want als het met Fryslân goed gaat, gaat het met iedereen goed.”

Zwart gaf in Beetsterzwaag een toelichting op de verbintenis tussen beide clubs: ,,Het is waardevol dat we sámen de schouders onder Culturele Hoofdstad van Europa zetten. Gezamenlijk op weg naar een succesvol 2018 dus."

John Bonnema, managing director binnen Leeuwarden-Fryslân 2018, sprak woorden van dank uit: ,,Het is bovendien waardevol dat deze vooraanstaande club het sponsorinitiatief Club2018 steunt. Hier spreekt veel waardering uit."

Club Diplomatique Fryslân gaat zich onder meer sterk maken voor een nog bredere bezetting van Club2018. Dat betekent dat de leden individueel en binnen hun eigen netwerk op zoek gaan naar geïnteresseerde ondernemers.

Bij de foto: Anne Jan Zwart (links) neemt namens de leden van Club Diplomatique Fryslân het eerste Club2018-krat in ontvangst. Rechts John Bonnema. Foto Simon van der Woude