Nieuws

Club2018 | Kruidenbitter 2018 blijkt schot in de roos

Delen

Club2018 | Kruidenbitter 2018 blijkt schot in de roos

SNEEK - Het Kruidenbitter 2018 van beerenburgdistilleerderij Weduwe Joustra is een groot succes. Na de lancering van de kleinere beugelflacon, in maart tijdens Beurs TEL, rolden deze week ook de grote flessen van de band. ,,Het gaat echt boven verwachting", aldus eigenaresse en bedenkster van het kruidenbitter Heleen Sonnenberg.

,,De reacties op dit nieuwe drankje zijn hartstikke positief en de verkoop gaat goed. Niet alleen bij ons in Sneek, maar inmiddels staat de beugelflacon bij vele slijterijen in de hele provincie." Deze week zijn de eerste flessen afgevuld en voorzien van de zes verschillende kleurige etiketten.

Het kruidenbitter werd speciaal vanwege Leeuwarden-Fryslân 2018 ontwikkeld. Het alcoholpercentage bedraagt exact 20,18 procent. Weduwe Joustra is lid van Club2018, de zakenclub voor ondernemers die zich aan Culturele Hoofdstad van Europa willen verbinden.

Heleen Sonnenberg bood de eerste grote fles Kruidenbitter 2018 aan in Die Porte von Cleve, de Ierse Pub in Sneek (zie foto). Het café schenkt als enige ter wereld alle producten van Weduwe Joustra. Jan van Omme nam de eerste fles in ontvangst: ,,Dit is mooi. Want zo blijf ik niet alleen het assortiment compleet houden, maar doen we mee aan Leeuwarden-Fryslân 2018. Want ook in Sneek gaan we ons maximaal inzetten voor 2018."

,,Het leuke is dat steeds meer bedrijven op deze manier laten zien dat je ontzettend veel kunt doen met het feit dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad is", vindt Sonnenberg. ,,Door je bedrijf of product in te zetten, wordt de uitstraling naar buiten groter en groter, tot op internationaal niveau. We geven zo met elkaar een enorm breed visitekaartje af."