Nieuws

​Claudia Woolgar programmamaker bij Leeuwarden-Fryslân 2018

Delen

​Claudia Woolgar programmamaker bij Leeuwarden-Fryslân 2018

LEEUWARDEN – Claudia Woolgar gaat de projecten binnen Stad en Natuur, een van de programmaonderdelen van Leeuwarden-Fryslân 2018, begeleiden.

Binnen Stad en Natuur vallen onder andere Feel the Night, Eleven Fountains en Farm of the World. De Britse Woolgar is producer, creatief adviseur en freelance criticus. Ze deed ervaring op bij Limerick National City of Culture 2014. Ze zorgde daar met name voor de internationale programmering.

Woolgar was directeur van het Kilkenny Arts Festival (2003 en 2004) en leidde tussen 1994 en 1997 in Londen een theaterprogramma dat de relatie tussen Groot-Brittannië en Roemenië versterkte. Ze maakte deel uit van de directie van het Theatre Forum Ireland en werkte als journalist en theaterrecensent.

Woolgar is pas vijf maanden in Nederland, maar spreekt de taal al goed: ,,Ik ben heel blij om hier te zijn. Om deel uit te maken van dit prachtige project. De afgelopen weken heb ik maar één ding gedaan. Het bidbook gepakt, de website bekeken en daarna ben ik gaan lezen, lezen en lezen.”

Oeds Westerhof is blij met de komst van Woolgar. Het directielid van Leeuwarden-Fryslân 2018 zegt: ,,We zijn verheugd dat we ons team hebben versterkt met iemand die uit zoveel internationale ervaring kan putten. Claudia heeft zich bewezen als een veelzijdig producer.”