Nieuws

Delen

​Britse touroperators verkenden Leeuwarden en Friesland

LEEUWARDEN - Op 29, 30 november en 1 december bracht een groep van 11 Britse touroperators een kennismakingsbezoek aan Leeuwarden en Friesland. Onderdeel van het programma van een presentatie over het programma van Culturele Hoofdstad, een bezoek aan het Fries Museum en het Keramiekmuseum en een stadsrondleiding door HCL.

De touroperators bleven niet alleen in Leeuwarden, maar brachten ook een bezoek aan Oranjewoud, Harlingen, Hindeloopen, Workum, het Woudagemaal Lemmer en sloten hun trip af bij Weduwe Joustra in Sneek. Gedurende hun tour door Friesland kregen de touroperators diverse presentaties over de events van Culturele Hoofdstad. Ook was er een meet & greet tussen touroperators en hotels.

Doel is om de touroperators te verleiden om Leeuwarden en Friesland in hun reisprogramma’s op te nemen. Daarbij is het Culturele Hoofdstadjaar een belangrijk verkoopargument, maar de strategie is vooral ook om de bestemming Leeuwarden-Friesland onder de aandacht te brengen, zodat de touroperators ook na 2018 blijven komen.

Eerder werden er al kennismakingsbezoeken georganiseerd voor Duitse touroperators en inkomende touroperators (Nederlandse bedrijven die programma’s maken voor buitenlandse toeristen). Komend jaar worden er ook nog Belgische touroperators uitgenodigd. Voor de Duitse touroperators zal, vanwege grote belangstelling, een tweede kennismakingstour worden georganiseerd. Naar aanleiding van de acquisitie in de reisindustrie is Leeuwarden-Friesland inmiddels opgenomen in de eerste reisprogramma’s.