Nieuws

Bollywood gaat filmen in de Culturele Hoofdstad van Europa

Delen

Bollywood gaat filmen in de Culturele Hoofdstad van Europa

LEEUWARDEN - Bollywood en Leeuwarden komen na de zomer samen. De Leeuwarder Courant schrijft dat het productiebedrijf Fusion Films uit Hoofddorp een kinderfilm wil maken. De film speelt zich af in de gemeente en wordt gemaakt door Leeuwarders.

De LC interviewde Arun Kumar en Josien Bruinsma, de bedenkers van het project. Bruinsma, in Leeuwarden opgegroeid, zegt: ,,De stad presenteert zich met de mienskip, nu ze de Culturele Hoofdstad wordt. Maar we willen natuurlijk wel een film maken die op meerdere plekken te zien moet zijn en niet alleen voor Leeuwarden leuk is."

LEO helpt mee om acteurs te zoeken. Dat doet de lokale omroep met een talentenshow die in drie afleveringen op televisie verschijnt. De LC laat ook ook Arun Kumar aan het woord: ,,We hebben 33 lagere en middelbare scholen aangeschreven en die willen allemaal meedoen. We hebben 99 procent succes."

Dankzij de contacten van Kumar is er hulp uit onverwachte hoek: uit India, het land waar jaarlijkse de meeste films worden gemaakt, komen zes productiemedewerkers helpen. 'Bollywood' assisteert bij het camerawerk, de regie en het schrijven van het scenario.