Nieuws

Bedenk een ezelsbruggetje om stand planeten te onthouden

Delen

Bedenk een ezelsbruggetje om stand planeten te onthouden

LEEUWARDEN - In de Leeuwarder Courant staat vandaag een oproep om een Nederlands of Fries ezelsbruggetje te verzinnen om de stand van de planeten te onthouden. Nu wordt de volgorde van Mercurius, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto in het Engels onthouden dankzij de regel My Very Educated Mother Just Served Us Nine Pies.

Dat kan anders, dacht men bij Feel The Night, één van de projecten uit het bidbook van Leeuwarden-Fryslân 2018. De volgorde van de planeten ten opzichte van de zon zou veel gemakkelijker te onthouden moeten zijn voor zowel jong als oud.

Ideeën en suggesties, hoe fantasierijker hoe beter, moeten voor 23 maart bij de Leeuwarder Courant binnen zijn. Het regionale dagblad schrijft ,,graag een podium te bieden" voor de prijsvraag van Feel the Night.

Inzendingen kunnen naar cultuur@lc.nl, onder vermelding van 'planeten'. De leukste ezelsbruggetjes worden op 28 maart, op de dag dat 's nachts de zomertijd begint, gepubliceerd. Prijswinnaars krijgen, aldus de krant, een passende beloning uitgereikt.