Nieuws

Club2018 | Ameland omarmt de gedachte achter Culturele Hoofdstad

Delen

Club2018 | Ameland omarmt de gedachte achter Culturele Hoofdstad

LEEUWARDEN - ,,Toerisme is een trechter. Het begint met Europa, dan Nederland en Fryslân en vervolgens komt het bij jou in de regio binnen.” Was getekend: Cinto Prosperi, directeur van VVV Ameland.

Ameland verbond zich als een van de eerste aan de Club2018, het sponsorprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018. Donderdag nam Cinto Prosperi de sponsorkist in ontvangst (foto): alleen clubleden krijgen het speciale (fiets)kratje.

,,Wij willen duidelijk maken dat we achter de gedachte van Leeuwarden-Fryslân 2018 staan”, zegt Prosperi. ,,Culturele Hoofdstad van Europa is een kans voor Friesland en de Wadden. Zo’n kans mag je niet laten schieten.”

Cinto Prosperi verwacht dat bestaande evenementen op het eiland, zoals festival MadNes en de Kunstmaand November, een extra boost van Leeuwarden-Fryslân 2018 zullen krijgen.

,,Maar het moet een wisselwerking worden”, vindt hij. ,,Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk ondernemers mee gaan doen. Ik ga mijn best doen andere bedrijven hiervoor enthousiast te maken. Want wat goed is voor Nederland en de provincie, is uiteindelijk ook goed voor ons, hier op Ameland.”

De foto is gemaakt door Jort Klarenbeek.