Nieuws

Al 25 aanvragen om wc-cabines te pimpen

Delen

Al 25 aanvragen om wc-cabines te pimpen

LEEUWARDEN - De oproep om de komende jaren in totaal twintig mobiele toiletten van het bedrijf Verno te restylen, heeft al 25 aanmeldingen opgeleverd.

Dat zegt de directeur van Verno Materiaalverhuur Jan van Miltenburg zaterdag. ,,Dit had ik niet verwacht, dat het zó snel zou gaan. Maar we zijn natuurlijk hartstikke tevreden over het aantal aanvragen."

Verno wil elk jaar, tot en met 2018, vijf wc-cabines laten pimpen, door vijf verschillende kunstenaars. ,,Alles mag", zegt Van Miltenburg, ,,zolang de functionaliteit van de toiletten maar niet wordt aangetast. Dát is de enige regel."

De mensen die een aanvraag indienen, krijgen van Van Miltenburg de ontwerptekeningen van de cabines opgestuurd. ,,Wij zijn heel nieuwsgierig naar wat we straks te zien krijgen. Misschien wordt de wc-pot wel opgehoogd of zitten komen er drie deuren in."

Van Miltenburg hoopt dat hij de eerste gepimpte wc's al tijdens Koningsdag kan gebruiken. Uit de in totaal twintig die tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in omloop zijn, wordt één winnaar gekozen.

Het is de bedoeling dat de complete 'look-and-feel' van de mobiele toiletten verandert. Verno gebruikt de cabines onder meer tijdens Welcome to the Village, Promised Land, Lowlands en het Fries Straatfestival.

Friese schilders, fotografen, vormgevers en andere kunstenaars kunnen zich aanmelden via k.mast@verno.nl. De keuze wordt gemaakt door Verno én Farsk Design uit Leeuwarden.

Op de foto vanaf links: Karin Mast en Jan van Miltenburg (Verno) en Jacco Boomsma (Farsk).