Nieuws

Royale meerderheid is blij met Culturele Hoofdstad

Delen

Royale meerderheid is blij met Culturele Hoofdstad

LEEUWARDEN – Het is goed dat Leeuwarden-Fryslân in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa is. Dat vindt althans 80 procent van de inwoners van de gemeente Leeuwarden. Slechts 10 procent denkt van niet.

Burgemeester Ferd Crone maakte de uitslag van de enquête dinsdag bekend, tijdens de opening van Beurs TEL2015. Crone opende de beurs samen met Ton F. van Dijk (foto), de directeur van Leeuwarden-Fryslân 2018. De tweedaagse zakenbeurs is dinsdag en woensdag, van 12.00 tot 22.00 uur.

Uit de enquête van de gemeente, die eind 2014 is gedaan, blijkt verder dat eveneens 80 procent vindt dat de uitverkiezing belangrijk is voor het imago en de aantrekkingskracht van de stad.

Maar liefst 87 procent van de geënquêteerden denkt dat Leeuwarden-Fryslân 2018 ,,een mooie kans is om Leeuwarden aan de wereld te tonen”. Maar 7 procent is het met deze stelling oneens, 6 procent heeft hierover geen mening.

Volmondig ja

Verder is het opvallend dat de bereidwilligheid om de organisatie te ondersteunen aanzienlijk is: ruim een kwart van de deelnemers aan de enquête wil meehelpen als vrijwilliger. De gemeente vroeg ook of Culturele Hoofdstad in 2018 voor meer verbinding van Leeuwarden en Fryslân met Europa zorgt: 65 procent antwoordde volmondig ja.

De enquête maakt deel uit van een veel breder onderzoek onder de inwoners van Leeuwarden. De resultaten daarvan worden in april gepresenteerd.

De foto is gemaakt door Erikjan Koopmans.