Meedoen? Jawis!

Meedoen? Jawis!

Het avontuur in 2018 is voor iedereen. Voor jou en je buurvrouw, voor de bakker om de hoek en de vrijwilligster in de bibliotheek. 2018 maken we samen. En wie samenkomt ziet dat we eigenlijk dezelfde uitdagingen hebben voor de toekomst. Wat je achtergrond ook is.Waarom zijn we in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa?

Leeuwarden-Fryslân gaat over elkaar vinden terwijl de wereld zich razendsnel om ons heen ontwikkelt. Het gaat over een eigenwijze en betrokken gemeenschap met oog voor elkaars ideeën, mogelijkheden én uitdagingen. Want het avontuur in 2018 is er voor iedereen. Voor jou en je buurvrouw, voor de bakker om de hoek en de vrijwilligster in de bibliotheek. 2018 maken we samen. En wie samenkomt ziet dat we eigenlijk dezelfde uitdagingen hebben voor de toekomst. Wat je achtergrond ook is.

Iepen mienskip is het hoofdthema van ons verhaal. Samen werken aan de projecten die we willen verwezenlijken. Dit doen we niet alleen binnen de steden en dorpen van Fryslân, maar ook met de rest van Nederland en Europa. We zetten de deuren open en dromen grensoverschrijdend. Dat is onze iepen mienskip en zo willen we voor Leeuwarden-Fryslân 2018 aan de slag gaan: met een uitgestoken hand naar iedereen die wil bijdragen én wil leren.

2018 is al begonnen

Friesland wordt het laboratorium van vernieuwing waar samenwerken een nieuwe invulling krijgt. Het betekent elkaar opzoeken in onze directe woonomgeving en daar veranderingen tot stand brengen, maar ook initiatieven mogelijk maken, ze omarmen en een plek geven. Of ze nu in Friesland zijn bedacht of elders in Europa. Alleen door nieuwe dingen te proberen, kun je veranderingen teweeg brengen. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.
,,Met Holwerd aan Zee willen we dat Holwerd weer direct aan de Waddenzee komt te liggen. Bewoners, ondernemers, (water)ingenieurs, kunstenaars en natuurliefhebbers werken hier gezamenlijk aan.”

- Het 2018 van Marco

,,Dagen zijn voor mij om lief te hebben. Ik geniet van elk moment dat ik vrij maak voor 2018.’’

- Het 2018 van Simon
,,Ik wil dat we op een verantwoordelijke manier met onze leefomgeving omgaan. Dat kan en moet anders!”

- Het 2018 van Claudy
,,Met Knowledge2018 enthousiasmeren wij studenten voor Leeuwarden-Fryslân 2018. Hun steun is hartstikke belangrijk.”

- Het 2018 van Bram en Jeffrey
,,Ik wil mensen zoveel mogelijk op weg helpen om hun plannen voor 2018 te kunnen realiseren. Er zijn al honderden ideeën binnengekomen.”

- Het 2018 van Patricia
,,Vanuit Kunstkade zorgen wij ervoor dat alle Friese basisscholen betrokken worden bij Culturele Hoofdstad.’’

- Het 2018 van Dieneke

,,Als ondernemer help ik mee om uit te dragen dat wij de Culturele Hoofdstad van Europa worden. Daarnaast verkoop ik nu al zo’n 80 kaasjes met het logo, per week.”

- Het 2018 van Anton
,,We proberen zoveel mogelijk mensen aan de evenementen van Leeuwarden-Fryslân 2018 te koppelen.”

- Het 2018 van Jurjen

,,Ik help alle betrokkenen met het leggen van internationale contacten. Het is mooi om te merken dat we zoveel gemeen hebben met inwoners uit andere landen.”

- Het 2018 van Jelle
,,Ik zet mij in voor Club2018, het zakelijke netwerk van zeer gedreven ondernemers die geloven in Culturele Hoofdstad van Europa.”

- Het 2018 van Sylvya
,,Als Peugeot Haaima steunen wij Culturele Hoofstad vanaf het eerste uur. Het is een fantastische kans voor Leeuwarden en Fryslân.”

- Het 2018 van Arne